Köszöntő

chmel

Tisztelt olvasó,

köszöntöm a Bél Mátyás Intézet (BMI) weboldalán. Intézetünk azért jött létre, hogy teret adjon a polgári Szlovákia gondolatának, és hogy segítsen összekötni az ez irányú elméleti megfontolásokat a gyakorlati politikai cselekvéssel. A BMI munkája sokrétű: kutatói tevékenységet folytatunk, publikációkat adunk ki, részt veszünk partnereink szakpolitikai munkájában, emellett pedig tréningeket, szalonokat és beszélgetéseket rendezünk.

A BMI értékalapon dolgozik: a polgári egyenlőség alapelve, az interkulturális együttműködés gyakorlata inspirálja munkánkat. Éppen ezért választottuk névadónknak Bél Mátyást, aki multietnikus hátterével, nemzetiséget és vallást meghaladó gondolkodásával, és a közjó melletti elkötelezettségével előképe, követendő példája munkásságunknak. És még egy további fontos dologban is: Bél Mátyás tudományos teljesítménye nemzetközi minőségű és elismertségű, korának standardjait messze meghaladó munka volt. A BMI hasonló igényekkel él saját kutatói munkájával kapcsolatban, és szeretnénk ha eredményeink nem csak a határokon belül de azokon túl, az európai szinten is inspirálnák a közpolitikai gondolkodást.

Honlapunk tartalmazza a legfontosabb információkat intézetünk munkájáról. Amennyiben mégsem találná meg amit keresett, kérem lépjen velünk kapcsolatba a megadott címek valamelyikén keresztül.

Köszönöm érdeklődését, és reménykedem a jövőbeli együttműködésben,

Rudolf Chmel,

a Bél Mátyás Intézet elnöke